Nieuwe Toekomst Voor Highstreet

Discotheek Hightstreet gaat een nieuwe toekomst tegemoet. De oorspronkelijke discotheek op de benedenverdieping blijft een evenementenhal, maar de vroegere club HI25 op de bovenverdieping krijgt een nieuwe toekomst als locatie voor feesten. Initiatiefnemer Nick Jorissen gaat hiervoor een samenwerking aan met de oprichter van Highstreet, Fred van Ostaeijen.

Discotheek Highstreet opende midden jaren 80 de deuren. Fred van Ostaeijen startte de dancing en later stapte zijn dochter Evelien mee in de zaak. Halfweg 2014 sloot Highstreet als discotheek de deuren. Even kwamen er andere uitbaters, maar opvolger Arena was geen lang leven beschoren.

In 2015 besloten vijf jonge gasten, die ondertussen café Kokomo City op de Vrijheid gestart zijn, Highstreet nieuw leven in te blazen. Een beetje als try-out, maar nu krijgt de voormalige discotheek definitief een nieuw leven. “De zaal beneden blijft dienen voor eenmalige evenementen, maar de vroegere club HI25 gaan we verhuren als ruimte voor feesten”, zegt initiatiefnemer Nick Jorissen (24). Hij hoorde bij het vijftal dat café Kokomo City aan de Vrijheid heeft opgestar, maar is daar nu uitgestapt. Hij wil van Highstreet weer een bruisend centrum maken. “Het is een ideale locatie. De ruimte is er, het is een unieke plek en we hebben er meer dan voldoende parking. We gaan de zaal zo inkleden dat ze géén discotheek gevoel biedt, maar echt de uitstraling van een originele feestzaal.”

Ervaring

Nick Jorissen heeft ervaring met een feestzaal. Hij baat in Wuustwezel al feestzaal De Grens uit aan de Bredabaan. Bovendien hield zijn vader jarenlang discotheek Cartouche open in Wuustwezel.

Nick wil de klanten een waaier aan mogelijkheden bieden. “We bieden een totaalpakket met catering en dergelijke inbegrepen, of enkel de zaal met drank. We denken er ook aan met de plaatselijke horeca in Hoogstraten samenwerkingen aan te gaan.”

Nick denkt aan feestjes met twintig gasten in het oude molengedeelte van Highstreet tot feesten voor tweehonderd mensen of meer in de HI25.

Beneden optredens

De benedenverdieping blijft een evenementenhal. Binnenkort is er een optreden van K3 en een van de Nederlandse rapper Lil’ Kleine. “Ook in die zaal plannen we nog wat vernieuwingen, zoals extra LED-verlichting en dergelijke. Midden oktober vindt de grote heropening plaats met onder meer 2Emprss en DJ. F.R.A.N.K.”

Nick heeft nog een plan. Zo is er onderaan een frituurtje aanwezig in Highstreet en mogelijk gaat dat ook vijf dagen op zeven open. Nick ziet het allemaal zitten. “Ik ben blij met de steun van Fred. Een man met zoveel ervaring. Ik kijk uit naar de samenwerking.”